Crozant, 9 oktober 2024.

9 oktober 2024 - Crozant, Frankrijk

Frankrijk is net een volgezogen spons en daar lopen wij doorheen en het is niet mogelijk om je schoenen langer dan een uur droog te houden, gelukkig lukt het nog steeds om elke morgen met droge voeten te vertrekken!

Na een prima nacht en een lekker ontbijt in het hotel waren we om negen uur weer klaar om te vertrekken en kregen we de waarschuwing dat het een slechte dag zou worden met veel regen en harde wind. Tot Cuzion, vijf kilometer verder, hadden we inderdaad wat regen en wind maar was het goed te doen met een parapluutje, Mieke loopt met stokken en had haar regenjack aan.

In Cuzion vonden we zowaar een restaurantje annex kruidenierswinkeltje waar we terecht konden voor koffie en een toilet. Intussen klaarde het op en konden we de regenspullen opbergen.

Na Cuzion kwamen we eerst op grind, later een graspad en later een steil, smal, glibberig bospaadje wat ik niet gered zou hebben zonder een stok te lenen van Mieke, en kwamen we bij de rivier de Creuze waar we eerst nog over een beekje moesten. Hier zagen we een brug over de rivier die in 2023/2024 is aangelegd! Even verderop ging het verder over een smal pad door het kreupelhout met verschillende bomen over het pad, dus elke keer klimmen en klauteren!

In Eguzon, een iets grotere plaats, vonden we een restaurantje waar we een lunchstop hebben gehouden. Intussen was het warm en zonnig geworden en konden we zelfs in T-shirt wandelen.
De route bleef steeds mooi afwisselend en  plotseling stonden we voor een doorwaadbare plaats en zagen we eerst het bruggetje niet wat er naast lag, we dachten echt dat we door het water moesten.

We moesten nog zo’n vijf kilometer tot Crozant toen de lucht begon te betrekken en de wind steeds harder werd en vlak voor Crozant begon het te spetteren. In de regen zijn we naar de Marie gelopen om daar de sleutel van de gemeentelijke refuge op te halen waar we de enige pelgrims bleken te zijn.

Na ons geïnstalleerd te hebben zijn we het dorp ingelopen en kwamen we erachter dat alles gesloten was en we hier geen restaurant of winkel konden vinden voor ons avondeten. Uiteindelijk vonden we een kleine bakkerij die nog wel open was en daar hebben we gevraagd of ze iets wisten waar we zouden kunnen eten behalve brood van de bakker. Een hele aardige man die ernaast aan het werk was, bedacht een oplossing voor ons, hij belde zijn vrouw om te vertellen dat hij twee Nederlandse dames mee naar huis zou brengen voor het avondeten en zo zaten wij vanavond op tien kilometer van Crozant aan een heerlijke maaltijd bij gastvrije mensen en werden we in de stromende regen ook weer keurig afgezet bij ons onderkomen! Onze dank was groot voor deze fijne avond!

Vandaag 19 km gelopen, een af en toe spannende en zeker zeer afwisselende route met heerlijk weer tot ongeveer half vier. Daarna veel regen en harde wind.

1. Mieke Maas:
    9 oktober 2024
    Het weer zit niet echt mee maar jullie lopen iedere dag toch aardig wat kilometers.
  2. Cocky de Valk:
    9 oktober 2024
    Fijn dat jullie door al die nattigheid heen het mooie blijven zien. En wat zijn er veel aardige mensen die je altijd weer de moed geven om door te gaan. Ik lees iedete avond, voor het slapengaan, vanuit mijn warme bed je verhaal en ik slaap er heerlijk op! Slaap lekker en morgen een nieuwe dag. Liefs.
  3. Bert:
    🌧🤔👍👌
  4. Marianne van der Werff:
    Wat een avonturen An en Mieke ! En prachtig hoe jullie ervan blijven genieten
    en samen alle hindernissen oplossen .
  5. Dick:
    10 oktober 2024
    Dat is fijn om zulke gastvrije mensen te treffen die je zo ontvangen en uitnodigen aan de tafel om de maaltijd te delen, zeker als in het stadje alles gesloten is.
  6. Claartje:
    10 oktober 2024
    Fantastisch verhaal weer. Wat een uitkomst om zo uitgenodigd te worden.
    Lieve mensen op onverwachte momenten
    Dat geeft de burger moed.
  7. Kees:
    11 oktober 2024