La Souteraine, 10 oktober 2024.
10 oktober 2024 - La Souterraine, Frankrijk
Om zeven uur de kerkklokken en om half acht uit bed, even opfrissen, een simpel ontbijtje met een kopje thee en wat brood en de herberg afsluiten. Eerst naar de bakker voor vers brood en koeken en daar kregen we een kopje koffie bij en konden we de bakker vertellen dat we gisteravond bij zijn werkvriend lekker hadden gegeten.
In Crozant misten we de eerste routeaanduiding en daarmee ook een flink stuk nat graspad en volgden we de D72 een rustige weg die uiteindelijk weer samen kwam met de route. Onderweg zagen we veel dood hout, takken en tamme kastanjes op de weg als gevolg van de storm en regen van gisteravond en vannacht, vanmorgen bij vertrek was het bewolkt en droog.
Na 6 km kwamen we in La Chapelle Baloue en daar vonden we een depot de pain annex kruidenierswinkeltje annex koffiestop en daar konden we weer even zitten. Daarna hebben we er voor gekozen om niet de originele route te nemen maar op de D72, een hele rustige doorgaande weg, te blijven en daarmee de route wat in te korten.
Net voor Saint Germain Beaupré kwamen we weer op de route en daar vonden een mooi picknickplekje bij een vijver en een wasplaats.
De plaatsjes waar we door kwamen waren klein en hadden geen voorzieningen. We slaagden erin onze schoenen droog te houden tot we bijna in Saint Agnant de Versillat waren. Daar hebben we nog overwogen om een overnachtingsplek te zoeken maar daarmee zouden we verderop weer in de problemen komen omdat hier niet zo veel mogelijkheden zijn. Hierna volgde een lang grindpad met heel veel tamme kastanjes en later nog een lang graspad tot we voor La Souteraine weer op de weg kwamen. Daar zijn we eerst wat gaan drinken en zoeken naar een plek voor de nacht wat gelukkig snel lukte zodat we nu weer een luxe onderkomen hebben en een lekkere maaltijd!
Vandaag 21 km gelopen, opnieuw een mooie route, echter niet zo spectaculair als gisteren. Wisselend bewolkt en zonnig en een lekkere temperatuur.
Henk en Sibilla Boender:10 oktober 2024Buen Camino An en Mieke.
Mieke Maas:10 oktober 2024Vind wel dat ondanks jullie mooie routes lopen wel veel pech hebben met het weer.
Hanneke:10 oktober 2024Gelukkig veel blauwe lucht
Marianne van Uitert.:11 oktober 2024Bij de poort lijkt het een beetje op Culemborg.