Van Bayonne naar Culemborg, trein 12 uur.
27 mei 2026 - Culemborg, Nederland
Woensdag, 27 mei 2026.
Zon en temperatuur oplopend tot 30+.
Dankzij de airco bleef de temperatuur in de hotelkamer op 20 graden maar hadden we wel de ruis van de airco en onrustig geslapen.
Om kwart voor zeven de wekker om rustig op te starten en op tijd naar het station voor een beker koffie en een amandelcroissant die we gisteren bij de bakker gekocht hadden.
De trein was keurig op tijd en konden we relaxen, vandaag een hele dag zitten en slechts een paar kilometer wandelen in Parijs om van Gare Montparnasse naar Gare du Nord te lopen. Alles bij elkaar zo’n drie kilometer. In Parijs hadden we voldoende tijd om een broodje gezond te eten en een kop koffie te drinken.
De trein naar Rotterdam was ook keurig op tijd maar heel lang, zo’n 400 meter en wij hadden onze plaatsen in wagon 18, net achter de locomotief, aan het einde van het perron!
Ook dit deel van de reis verliep prima en liep een kleine vertraging op van ongeveer 15 minuten, in Rotterdam konden we direct overstappen en ook in Utrecht hadden we korte overstaptijd en we kwamen om 18.38 u in Culemborg waar Henk ons bij het station opwachtte al moesten we wel even zoeken waar precies.
Dit jaar wandelen Mieke en ik tien jaar samen en ter ere daarvan had🙏 Henk als verrassing een lekkere appeltaart gebakken waar we in de tuin met een kopje koffie erbij van hebben genoten.
Ons wandelavontuur van de Pelgrimsweg van Vezelay naar Saint Jean Pied de Port zit erop, dit waren de laatste 262 km.
Dank voor alle reacties. Het was heel leuk om de reacties te lezen, eerst de bezorgdheid over de regen🌧️ en later over de hitte🥵. Alle aanmoedigingen en het plezier waarmee jullie ons gevolgd hebben door verhalen en foto’s.

Leuk om je reis weer te volgen.
Jullie hebben het weer fantastisch gedaan.
Ga je zien 😘
Dank voor je mooie reisverhalen en geniet om weer thuis te zijn.
Liefs Gea en Henk