Van Osserain naar Saint Palais, 16 km.

24 mei 2026 - Saint-Palais, Frankrijk

Zondag, 24 mei 2026. Zon en einde van de middag donkere wolken boven de Pyreneeen, geen regen en temperatuur oplopend tot 33 graden.

Vanmorgen rustig ontbijt, onze gastvrouw was niet erg spraakzaam, benauwd en vermoeid. Gisteravond tot laat stond de tv erg hard en waarschijnlijk was het een spannende film met heel veel lawaai!

Om acht uur weer op pad, meezingend met het liedje “Op een mooie Pinksterdag”. Vandaag een korte route maar we wilden wel voor half een in Saint Palais zijn om boodschappen te kunnen doen voor lunch en avondeten. De route was net als gisteren met veel afwisseling in asfalt en onverhard en met klimmen en dalen. Na zes kilometer vonden we tegenover de kerk van Suharte een restaurant waar we koffie met lekker gebak hebben genomen en een verse baguette gekocht. Onderweg zijn we de grens tussen de Bearn en Navarre gepasseerd en we zijn nu duidelijk in Baskenland, te zien aan de vele mooie en goedverzorgde witte huizen met rode daken. Daarna met een paar korte stops naar Saint Palais waar we de Aldi vonden en waar het heerlijk koel was zodat we uitgebreid de tijd hebben genomen voor onze boodschappen. We konden pas om half drie terecht in het Franciscanenklooster en hadden tijd genoeg voor een kopje koffie met koek, een bezoek aan de kerk waar een doopdienst was en waar we wat langer zijn gebleven, in de kerk was het heerlijk koel. Op een plekje in de schaduw bij het klooster een broodje gegeten en om half drie ons gemeld. Lekker bijkomen, douchen en zweetkleren wassen en in de tuin relaxen. Na het avondeten nog even de tuin achter het klooster bekeken die heel mooi is aangelegd. Vanavond op tijd naar bed en morgen weer vroeg op voor een etappe van 15 km. Kleine aanvulling: in het klooster kregen we kamer “Roncesvalles”, toeval?

1. Bert:
    24 mei 2026
    Nog een goede wandeling voor morgen.
  2. Bep:
    24 mei 2026
    Het is wel zweten na al die koele dagen. Wel fijn dat wandelingen wat korter zijn. Voor morgen fijne wandeling.
  3. Els:
    24 mei 2026
    Wat een prachtige wandeling, An!!
    Goed dat jullie al zo vroeg onderweg gaan!!
    Hou vol, de hitte is nog niet voorbij!! 😎🥵
  4. Mieke Maas:
    24 mei 2026
    Nu het ook bi jullie zo warm is is het goed om vroeg op pad te gaan en de warmteblijft nog wel even duren, ook hier bij one.
  5. Claartje:
    25 mei 2026
    Mooi hoor dat broodje ziet er heerlijk uit.
    Mooie wandeling
  6. Kees van Hees:
    25 mei 2026
    Weer leuke verhalen en mooie foto's.
    Veel plezier verder.