Van Larceveau naar Saint Jean Pied du Port 19 km.

26 mei 2026 - Bayonne, Frankrijk

Dinsdag, 26 mei 2026.

Zon, om zes uur al 20 graden, oplopend tot 33 graden.

Klokslag 6 uur stonden we buiten na een redelijk rustige, na ja redelijk rustige, nacht. Naast het hotel stond een fabriek waar de hele nacht een machine stond te draaien met een monotoon geluid.

Na de pittige wandeling van gisteren was dit een makkelijke wandeldag met af en toe wat hoogteverschillen en afwisselend asfalt en onverhard. Drie jaar geleden hebben we hier ook gelopen en we herkenden veel plekjes. In Gamarthe, na 6 km. zijn we op hetzelfde plekje gaan zitten en zagen we even later de kudde van 420 schapen vanuit een boerderij de weg opkomen om naar de weide te gaan, net als drie jaar geleden!

In het dorpje Bussunarits kwamen we een kudde koeien tegen die ook op weg waren naar een weide, het was daarna wel opletten waar we liepen want koeien kijken niet zo nauw!
Intussen begon het wel steeds warmer te worden maar gelukkig was er nog veel schaduw en een beetje wind, zodat het wandelen goed te doen was.

Om tien uur waren we in Saint Jean le Vieux en daar hebben we een ruime rustpauze genomen en koffie gedronken met daarbij Gateau Basque, een specialiteit van de streek.

Na deze rustpauze moesten we nog vier kilometer verder en intussen was het echt warm geworden en weinig schaduw zodat we met verhitte hoofden bij de Porte Saint Jacques aankwamen waar Lidwine en Julia ons opwachten. Na een fotosessie met nog vier Fransen waar we ook al een paar dagen gelijk zijn opgelopen, zijn we bij het pelgrimskantoor een stempel gaan halen om hiermee deze route af te sluiten.

In de kerk kaarsen aangestoken bij Maria voor de goede afloop en daarna gaan lunchen met Lidwine en Julia, die ons daarna naar de trein gebracht hebben.

En zo hebben onze wandeling van Vezelay naar Saint Jean Pied de Port afgesloten.

1. Bert:
    26 mei 2026
    Goede treinreis en op tijd, weer een mooi verhaal. 😊
  2. Els:
    26 mei 2026
    Weer genoten van je verhaal, An, en de prachtige omgeving!! Goede reis!
  3. Mieke Maas:
    26 mei 2026
    Genoten van alle verhalen en wens jullie een goede terugreis.
  4. Leny:
    26 mei 2026
    Weer welkom thuis na vele km. in de benen .
    An en Mieke het was weer leuk om jullie te volgen met mooie foto's en verhalen. 😍
  5. Desiree:
    26 mei 2026
    Goede reis naar huis, was weer leuk om mee te beleven.
  6. Hannie:
    26 mei 2026
    Bedankt voor al je mooie verhalen An en een goede terugreis. Tot ziens in Culemborg 🙋🏼‍♀️!
  7. Henk en Sibilla Boender:
    26 mei 2026
    Ik heb van jullie camino genoten.
    Goede reis naar huis
  8. Mirjam Bakker:
    26 mei 2026
    Goede terugreis; wel thuis en bedankt voor de verhalen en foto’s!
    Tot bij de afgraving🏊‍♀️🏊‍♀️
  9. Thérèse:
    28 mei 2026
    Weer heel wat kilometers gelopen An en Mieke, wel gezellig samen!
    weer genoten van je verhalen An. Bedankt!
    Wens je een goede terugreis en welkom in Culemborg!