Gargilesse, 8 oktober 2024.

8 oktober 2024 - Gargilesse-Dampierre, Frankrijk

Om kwart voor zeven een klein buitje en om zeven uur de kerkklokken. Om acht uur klaar voor het afscheidsontbijt met onze medepelgrims, Jutta is naar de bakker gegaan voor verse croissantjes! Om negen uur afscheid en klaar voor een nieuwe wandeldag. Eerst even langs de bakker voor koek en brood voor onderweg en al snel het eerste natte graspad op. Gelukkig was het prima wandelweer, droog en een beetje bewolkt.

Na het eerste graspad volgde nog een flink stuk graspad met opnieuw natte schoenen. We vonden geen bankjes onderweg en onze eerste stop was na acht kilometer tegenover het kasteelfort bij Cluis, daar vonden we een bankje in de zon met uitzicht op de ruïne.

Even verder in het stadje Cluis werden we overvallen door een korte stortbui en konden we schuilen in een oude markthal. Na even zoeken naar de route konden we weer verder en kwamen we bij een oud spoorviaduct waar we overheen liepen met mooi uitzicht naar beide kanten.

We waren  wel toe aan een lunchstop en in het dorpje Hallé zagen we een bankje bij een kapelletje maar we hoopten op een beter plekje en dat vonden we drie kilometer verder op een pleintje bij de kerk van Pommiers. Onderweg waren we een appelboom gepasseerd zodat we fruit hadden bij onze lunch.

Vandaar zijn we doorgelopen, veelal over gras en grindpaden en een mooi maar drassig bospad onder langs de vallei naar Gargilesse, onderweg moesten we ook nog even klauteren over een omgevallen boom die het pad blokkeerde.

In Gargilesse, een klein kunstenaarsdorp, hadden we een hotel gereserveerd zodat we vanavond weer wat luxer konden eten zonder zelf in de keuken te staan. Het dorpje zelf konden we binnen een half uur helemaal bekijken, er is nu in de herfst echt niets meer te doen, er zijn geen winkels, alleen een paar hotels en gites.

Vandaag 24 km gelopen met heerlijk weer, op een bui na veel zon en wat witte wolken, af toe flink wat wind en een aangename temperatuur en een heel afwisselende omgeving.

1. Mieke Maas:
    8 oktober 2024
    Jullie houden het goed vol en hebben genoeg afwisseling en met elkaar wandelen is altijd gezellig.
    Tot je volgend verhaal.
  2. Bert:
    8 oktober 2024
    Die natte wandelpaden blijven vervelend, maar toch hebben jullie nog flink doorgelopen. Elke dag een paar kilometer meer.👌👍
  3. Desiree:
    8 oktober 2024
    Wat ik me afvraag, praktisch gezien iedere dag die natte schoenen krijg je die s’avonds wel droog zo niet lopen jullie al die dagen met vochtige schoenen, erg onprettig.
    Hopelijk droog weer de komende dagen.
  4. Bep:
    9 oktober 2024
    Jullie zien veel onderweg alleen wel jammer dat jullie bijna elke dag met natte schoenen lopen. Nog veel wandelplezier.