Condom, 23 mei 2023. 15 km.
23 mei 2023 - Condom, Frankrijk
Na een rustige nacht met af en toe een hoestbui, weer klaar voor onze volgende etappe.
Na het ontbijt en een hartelijk afscheid van Muriel die vorig jaar goed voor Mieke had gezorgd, stonden we om half negen buiten. Beetje grijs, mistig en motterig begonnen we aan een korte etappe, best wel lekker relaxed. We volgden weer mooie paden door de velden en de bossen met af en toe een klimmetje en soms een beetje glibberig door de regen van vannacht en stukjes asfalt over hele rustige weggetjes.
In Castet-Arrouy hebben we een koffiestop gehouden, dit plaatsje is in juni 1944 door de Duitsers bijna helemaal plat gebombardeerd maar weer heel mooi opgebouwd. In de oude kapel een kaarsje aangestoken en weer verder.
Bij het meer van Bousquetara hebben we een vroege lunchpauze genomen en daar kwam de zon erdoor en werd het warm.
In Condom zijn we op zoek gegaan naar een slaapplaats, de eerste herberg was vol maar de tweede had nog voldoende plek en uiteindelijk bleken we hier weer drie dames vanuit de vorige herberg te treffen. De eigenaar van deze herberg, le Reconfort, bleek ook de Frederic van Le Par Chemin en Muriel van Le Refuge du Pelerin te kennen. Het moest zo zijn!
We hadden voldoende tijd om in Condom wat te gaan drinken en de kathedraal te bekijken en een opticien op te zoeken om mijn bril weer recht te zetten waarop ik was gaan zitten in Roncesvalles en dus tijdelijk was aangewezen op mijn oude bril. Ook hadden we tijd om op zoek te gaan naar een Intermarche voor een paar slippers voor Mieke.
De avondmaaltijd in de herberg was lekker en goed verzorgd en heel gezellig, ook al gaat een groot deel van de gesprekken aan ons voorbij.
Mieke Maas:23 mei 2023Weer een gezellige dag An, nog veel wandelplezier
Bert:23 mei 2023👍Weer een mooi verhaal.
Adrie:23 mei 2023Mooi verhaal en mooie foto's
Paula Markus:24 mei 2023❤️❤️
Marianne van der Werff:24 mei 2023En vandaag ook weer een mooie dag toegewenst, met liefs, Marianne