Een mooie zonnige zondag, 28 september 2025.

29 september 2025 - Roncesvalles, Spanje

Vanmorgen weer een vroege dienst, officieel mogen we vanaf 1 oktober om 6.30 u openen maar omdat dat midden in de week is, besloten we dit vanaf vandaag te doen, dat betekende een half uurtje later opstaan.

Eerst even naar de kapel om daar de deur te openen, vanmorgen was het duidelijk minder koud dan voorgaande dagen.
Het leek erop dat we de pelgrims snel naar buiten zouden hebben maar dat viel tegen, zoals altijd zijn er pelgrims die wel tien keer komen met een vraag. De man die gisteren als laatste binnen kwam en zonder te eten de camino denkt te gaan lopen dacht vandaag wel als laatste te mogen vertrekken. Nog even een naam op een schelp, nog een stempel in zijn credencial, nog even schoenen aantrekken ……uiteindelijk konden we tegen half negen de deur sluiten en gaan ontbijten.
Om negen uur konden we aan de slag en omdat we weer op volle sterkte waren en de kelder niet was gebruikt konden we wat extra’s doen zoals het pledgen van de 1ste etage, een werkje waar niet iedereen zin in heeft😏

Om half elf was iedereen klaar en gingen er een paar koffie drinken bij Casa Sabina, Anneke, Netty en ik wilden naar Burguete, daar zou een jaarmarkt zijn maar waar die gehouden werd konden we niet ontdekken, dus na een lekkere kop koffie en een taartje zijn we weer terug gegaan naar Roncesvalles en hebben daar op het terras bij Casa Sabina gewacht op de anderen met ons verhaal over de jaarmarkt die er niet bleek te zijn.

De middag begon drukker dan de dagen hiervoor met afwisselend drukkere en rustigere periodes en veel gezellige pelgrims. Anneke ontdekte dat er een engelse pelgrim in huis was die zij twee jaar geleden had ontmoet op de Camino van Porto!

De avond veeriep verder rustig en na tien uur hebben we nog even aandacht geschonken aan Tanja, zij gaat morgen eerder naar huis om bij de diploma uitreiking van haar dochter te kunnen zijn.

Vandaag 176 pelgrims in huis, lekker zonnig weer!

1. Guusje:
    29 september 2025
    Ha An, ik heb je verhalen weer opgepikt na mijn vakantie in Ierland. Leuk om te lezen en zinvol werk. Nog veel plezier!
  2. Marianne van der Werff:
    29 september 2025
    Wat fijn An, om steeds over je avonturen te lezen...Harde werkers zijn jullie, en levensgenieters . ....heerlijk !
  3. Mieke Maas:
    29 september 2025
    Je blijft toch heel goed bezig.