Vandaag een zonnige dag! 27 september 2025.

27 september 2025 - Roncesvalles, Spanje

Na een onrustige nacht door de kriebelhoest om kwart over zeven uit bed om het ontbijt klaar te maken, samen met Anneke. De uitstroom van de pelgrims verliep vlot door het kordate optreden van Jeanine, om kwart over zes iedereen wakker gemaakt en de lampjes aan!

De ochtendschoonmaak verliep vlot omdat we op de derde etage slechts zeven bedden bezet hadden en de kelder leeg was gebleven.

En vandaag konden we weer een keer buiten op het terras bij Casa Sabina koffie drinken en genieten van de zon.

Ook nu was het weer opvallend rustig bij de herberg toen we terug kwamen bij de herberg en we hadden verwacht dat het ook rustig zou blijven, er waren 107 reserveringen, net als gisteren, maar het is zaterdag en er waren veel mensen die voor een stempel of een credencial kwamen. En er waren ook veel meer mensen zonder reservering zodat uiteindelijk de dede verdieping op een bed na, vol kwam.

Om negen uur rolden er nog drie jonge dames in het donker van de berg af en om half tien nog een jonge man die de Camino wil lopen zonder te eten en alleen water te drinken!

Uiteindelijk hadden we 175 pelgrims in huis, na een mooie zonnige dag!

1. Bep:
    27 september 2025
    Niet een dag hetzelfde in de herberg altijd weer verrassingen. Hopen dat je kriebelhoest wat overgaat dat je in ieder geval beter slaapt
    Werkse en geniet van de pelgrims met hun verhalen.
  2. Mieke Maas:
    28 september 2025
    Jullie beleven iedere dag weer wat anders.
  3. Chris:
    28 september 2025
    Die kriebelhoest loop je dus op bij die pelgrims ☺️😊 Leuk elke dag een verrassende dag. Maar ook intens lijkt me.
  4. Els:
    28 september 2025
    Iedere dag weer nieuwe mensen op je pad, An, waar je iets voor kan betekenen.
    Dat is toch fijn!! Knap maar snel op!