Weer een leuke ontspannen dag! 23

23 september 2025 - Roncesvalles, Spanje

Vanmorgen was het mijn taak om voor het ontbijt te zorgen, dus de wekker op 7.15 u en dan denk dat is een makkie om het ontbijt om acht uur klaar te hebben maar dat valt tegen, gelukkig kwam Tanja mij helpen en bakte en kookte eieren zodat ik tijd had voor de verse jus d’orange, de koffie en de thee. Netty en Anneke hadden uitgeslapen en schrokken om tien voor acht wakker terwijl Diedrick al veel afvalbakken had leeggemaakt en bedden afgehaald. Ook vandaag hadden we de begane grond in ons takenpakket maar nu waren we daar op voorbereid en iets na tien uur was alles spik en spin, zelfs de doucheruimtes waren nu nog schoner dan eerst, dankzij onze poetsmannen en vrouwen.

Na de koffiepauze hadden we nu tijd om lekker bij te komen en uit te rusten voor we naar het restaurant gingen voor de warme lunch. Rudy en Math hadden geen zin en bleven in de herberg.

Bij terugkeer om twee uur in de herberg was het opvallend rustig en kwamen de pelgrims binnendruppelen zodat we iedereen die nog geen QR code had snel konden helpen en was de wachttijd om in te checken heel kort en konden we regelmatig rustig de pelgrims ontvangen en een praatje met ze maken.

Ook vandaag weer bijzondere gevallen, o.a. een Duitser zonder paspoort en die eigenlijk ook zijn telefoon niet wilde gebruiken die we uiteindelijk illegaal een bed hebben gegeven omdat hij morgen toch weer terug gaat naar Frankrijk, een Rus die alles verwensend en tierend rondliep en geen QR code wilde uiteindelijk weggestuurd, drie mensen met twee honden, maar honden zijn niet toegestaan in de herberg zodat twee van de drie in de herberg hebben geslapen en een met de twee honden in een tentje in het fietsen/bagagehok!
Het was vandaag al niet warm en het werd steeds kouder zodat sommige late pelgrims verkleumd binnenkwamen en die we weer konden oppeppen met een warme slaapzak. Veel pelgrims hebben geen slaapzak bij zich en zij komen vragen om dekens die we stilletjes geven omdat we onze gasten niet in de kou willen laten liggen.

Intussen kunnen we allemaal overweg met de QR code en beginnen we het steeds leuker te vinden als we de pelgrims snel kunnen helpen.

Vandaag bewolkt, af en toe een beetje zon, fris en 155 pelgrims ontvangen!

1. Mieke Maas:
    24 september 2025
    Wat een drukte en jullie moeten het allemaal maar aankunnen.
  2. Bep:
    24 september 2025
    Geen dag hetzelfde dat maakt het wel spannend en afwisselend
    Nog veel plezier en werkse de komende dagen.
  3. Marianne van der Werff:
    Mooi werk An !
    En wat mij bijzonder opviel :
    Jullie worden ook zomaar meegenomen in de vaart der volkeren....wie had er nu gedacht dat er Qr codes bij pelgrims zouden horen...( ik niet ). De Duitser paste misschien wel wat leugentjes toe om er onderuit te komen, en de Rus met zijn boosheid slaagde daar niet in.... En jullie...ja je moet wat...
    Gelukkig hebben jullie overal een antwoord op, en help je iedereen !
  4. Dick:
    24 september 2025
    Goed te lezen dat een ieder van jullie nu de QR code onder de knie hebben. We zitten toch wel in een keurslijf van regels tegenwoordig. En ondanks de dalende temperatuur toch nog flinke aantallen pelgrims.
  5. Bep Offermans Zuijdwijk:
    25 september 2025
    Zo zie je maar weer, waar je ook komt de techniek blijft je volgen. Het is altijd weer wennen,maar dan is het ook weer handig in het gebruik.