Van La Reole Frankrijk naar huis! 27 mei 2025.

27 mei 2025 - Saint-Denis, Frankrijk

Vandaag mochten we uitslapen maar daar hadden de vuilnisophalers geen boodschap aan, zij begonnen om zes uur met veel herrie aan hun werk.

Mieke werd onrustig en had via ‘Rome to Rio’ gezien dat er vanuit La Reole een trein om 9.46 u naar Bordeaux ging, drie uur eerder dan ons reisprogramma aangaf en stelde voor om die trein te nemen om er zo zeker van te zijn dat we op tijd in Bordeaux zouden zijn voor de overstap naar Parijs. Waarschijnlijk een goede zet omdat deze trein een half uur vertraging had en we niet weten of de latere trein wel op tijd zou zijn geweest en dan de aansluiting gemist zouden hebben.

Tot onze verbazing troffen we Pascal op het station in La Reole, hij had besloten een stuk Camino over te slaan vanwege de lange afstanden en de beperkte overnachtingsplaatsen zodat we gezamenlijk naar Bordeaux zijn gereisd en daar nog koffie gedronken voordat hij weer verder treinde. Wij hadden nog voldoende tijd voor een warme lunch voordat we de trein naar Parijs hadden. Maar net te weinig tijd om nog wat van Bordeaux te gaan zien!

De treinreis naar Parijs verliep prima en ook de rit met de Metro ging vlot, het was even zoeken welke richting we moesten hebben maar verder geen probleem, maar helaas de trein naar Rotterdam had 50 minuten vertraging zodat we nu pas tegen negen uur in Rotterdam aankomen en dan verder naar huis.

Vandaag 5 km gelopen, eerst nog zon en wolken. 20 graden. Vanaf Parijs grijs en 16 graden. Er wordt regen verwacht!

We hebben genoten van deze twee weken wandelen, veel gezien, fijne mensen ontmoet, genoten van het landschap, de vele bloemen, geuren en kleuren!

En ook heel leuk om te lezen hoeveel mensen in gedachten met ons mee hebben gelopen en genoten!

Dank voor alle lieve reacties🥰❤️

1. Bert:
    🌹👍
  2. Cocky de Valk:
    27 mei 2025
    Fijn dat het zo'n fijne wandel tweeweekse was. En ja, die treinen in Frankrijk... het blijft tobben. Welkom terug in Nederland, tot de volgende trip?
  3. Paulien:
    27 mei 2025
    We vonden het leuk om jullie weer te volgen.
    Fijn dat alles zo goed gegaan is.
    Groetjes en tot de volgende keer,
    Theo en Paulien.
  4. Clazien van Leeuwen:
    27 mei 2025
    Leuk om je te volgen, op naar de volgende wandeltocht 😀
  5. Janny:
    27 mei 2025
    Fijn dat jullie zo genoten hebben en wij met jullie.
    We zien elkaar vast.
  6. Marianne van der Werff:
    28 mei 2025
    Welkom terug in Culemborg An, en wat een beeldschone plaatjes van die stationsgebouwen en de brug over de garonne...en een plekje natuur tussen de rails....Wat een dappere reis hebben jullie weer gemaakt !
  7. Chris:
    30 mei 2025
    Jullie hebben lekker twee gewandeld en ik heb heerlijk de verhalen kunnen lezen. In gedachten was ik bij jullie.