Mijn verjaardag in Roncesvalles, 2 oktober 2025.
2 oktober 2025 - Roncesvalles, Spanje
Lekker lang jarig!
Om zes uur de wekker om voor de laatste keer de pelgrims uit te zwaaien, eerst samen met Math naar de kapel en samen genoten van de mooie heldere sterrenhemel en Jacobus gedag zeggen. Terug naar de herberg waar de eerste pelgrims al weer klaar waren om te vertrekken.
Gisteravond om half elf werden er nog twee fietsers door de bomberos bij ons afgeleverd, opa van 78 en kleinzoon van 24, zij waren totaal verdwaald in de bergen, we hebben ze opgevangen, snel een bed en wat brood bezorgd en vanmorgen pas ingeschreven. Opa was al weer vroeg fris en monter en klaar om weer op de fiets te stappen, ze hebben beloofd beter op te letten en niet meer zo te verdwalen😥
Ook vanmorgen weer veel tevreden en dankbare pelgrims en dat is altijd goed om te horen.
Nadat we alle pelgrims weer buiten hadden, mocht ik nog niet naar binnen om te ontbijten en moest ik wachten! Als verrassing hadden ze de woonkamer van de hospitaleros versierd en stond er een taart met kaarsjes en een lekker ontbijt en werd ik toegezongen🎂😘 en waren er cadeautjes, ik kreeg een mooi zilveren kettinkje met een hangertje in de vorm van een levensboom! Heel lief! Na de schoonmaak hebben we bij Casa Sabina koffie gedronken en het taartje opgemaakt.
Bij het serveren van het toetje melde Diedrick dat ik jarig was en moest ik even op mijn toetje wachten, even later kwamen er twee serveersters met mijn toetje met twee kaarsjes en werden de lampen uitgedaan en werd ik toegezonden, allemaal heel lief😊
Aanvankelijk verliep de middag eerst nog rustig maar er kwamen steeds meer pelgrims, we wisten dat er 135 reserveringen waren maar dat er bijna 100 niet gereserveerde zouden komen hadden we niet verwacht en zodoende kregen we weinig tijd om even rustig aan te doen, zelfs de beloofde uiensoep van Diedrick schoot er bij in en werd het avondeten een broodje kaas en ei! Ook lekker!
Het bleef tot half tien onrustig, een groep van zes Argentijnen met een priester in hun midden, die ook nog hun rugzakken kwijt waren, een Braziliaan waarvan we geen woord verstonden, een vrouw uit Kazakstan die ook vandaag jarig was, mensen op de verkeerde bedden, heel veel vragen over rugzak vervoer, waar het restaurant is en vragen naar dekens, die nu intussen allemaal verdwenen zijn!
Om tien uur hebben we snel het licht uitgedaan op de slaapzalen en hadden we tijd om even rustig na te praten over deze dag en de afgelopen twee weken. We kijken er allemaal met plezier op terug, de sfeer in de equipo was fijn, de druk op het werken was vermoeiend, vooral de QR code vroeg veel tijd en energie maar we hebben de klus geklaard, vandaag 215 pelgrims binnen.
vandaag was het hele mooie zonnige dag maar we hebben niet veel tijd gehad om in de zon te zitten.
In totaal hebben we de afgelopen twee weken 2574 pelgrims ontvangen en weer uitgezwaaid! En morgen weer op weg naar huis met eerst nog een overnachting in Bayonne!

Je hebt weer veel beleefd - mooi en bewonderenswaardig 😊
Hele fijne terugreis toegewenst.
Goede reis terug!
Goede terugreis.....