Roncesvalles, 30 oktober 2024.
31 oktober 2024 - Roncesvalles, Spanje
Mette’s 17de verjaardag🎂
Bij het uitzwaaien kwamen we erachter dat een jonge dame vanmorgen op eigen houtje haar was in de machine had gestopt op een programma van 60 graden en twee en een half uur, gelukkig werd het na twintig minuten ontdekt en kon de machine gestopt worden en op een kort programma gezet worden op 30 graden. Hierdoor ontdekten we wel dat er iets niet klopte in de stoppenkast want we gingen ervan uit dat de stroom was uitgeschakeld. Om negen uur kon de jongedame vertrekken met haar nog redelijk natte was en hebben we haar duidelijk gemaakt dat het niet de bedoeling was om zelf ‘s morgens te gaan wassen! Mieke is op onderzoek gegaan hoe het nu precies zat en zij heeft de meterkast gelijk netjes schoongemaakt en ontdekt hoe de stroom uitgezet kan worden van alle machines.
De dag begon druilerig en bewolkt. Na het ontbijt begonnen de mannen aan het schoonmaken van de bedbakken van de bovenste stapelbedden op de eerste etage en haalden voortvarend alle matrassen van de bovenbedden en kwamen er al snel achter dat de rugstofzuigers niet bepaald schoon waren en daardoor praktisch geen zuigkracht hadden en dat het toch wat meer tijd kostte om al die bedbakken in een ochtend schoon te maken zodat de helft van de matrassen weer gelijk terug kon op de bovenbedden en dat deze morgen weer opnieuw eruit mogen. Lekker workout voor de rug en armspieren.
Gelukkig klaarde het in de loop van de dag weer wat op en was er een voorzichtig zonnetje, heel anders was het in de omgeving van Valencia waar een enorme hoeveelheid regen viel in een korte tijd en waar zeker 70 mensen zijn omgekomen door overstromingen en grote schade is ontstaan.
De middag verliep verder rustig en de pelgrims kwamen binnendruppelen. Ook in de wasserij bleef het rustig. Een paar machinewasjes en handwasjes.
In de loop van de middag kwam er een man binnenlopen die alleen maar Spaans sprak en die een taxi wilde naar Pamplona, de man gedroeg zich een beetje vreemd en werd werd later hardlopend gezien bij het klooster en daar hebben ze de politie gevraagd om poolshoogte te nemen en die kwamen met vier man/vrouw sterk maar zijn na wat heen en weer gepraat en pascontrole weer vertrokken en ook de man is vertrokken maar waarheen is een raadsel!
Vanavond was de laatste avond met Rudy en Math, zij gaan morgen richting huis en Henk had een mooi afscheidslied voor ons allemaal gemaakt op de melodie van Halleluja van Lennard Cohen, we gaan deze mannen missen de komende dagen. We hebben met veel plezier samengewerkt.
Vandaag eerst wat druilerig, later droger, 13 graden. 35 pelgrims en 4 km gelopen.

Veel sterkte met de andere helft.
Hopelijk wat beter weer.
Succes met alles en jullie leuke team
Het weer in Spanje is niet meer zoals we gewend waren, klimaatverandering.
Succes met jullie arbeid nog de komende dagen.
Dat plaatje van die sleutel heeft ook vast een verhaal?
Heb iedere avond genoten van jouw mooie verhalen met de prachtige foto's: dank😍
Wens jullie een goede en voorspoedige tergreis naar NL en tot gauw🙋♀️
Dank voor alle mooie verhalen en straks weer een goede reis naar NL!