Eerste dag hospitaleren , 19 sept. 2025.
19 september 2025 - Roncesvalles, Spanje
Na een rustige nacht en ontbijt in hotel-restaurant La Posada hadden we tot elf uur tijd om te genieten van de zon die al weer behoorlijk warm begon te worden.
Om elf uur was er de overdracht met de nodige informatie over de QR code die voor alle pelgrims verplicht is en die dit jaar is ingevoerd. Veel tijd om rustig te installeren bleef er niet over om nog meer informatie te krijgen over genoemde QR code. Om een uur was de gezamenlijke lunch met een deel van de vorige equipo en om twee uur moesten we aan de slag. Aanvankelijk was het nog redelijk rustig en we hadden niet veel pelgrims verwacht door de treinstaking van gisteren maar dat liep anders. Door een plotselinge toestroom van pelgrims die merendeels geen QR code hadden, hadden we de handen vol om de mensen te helpen wat er voor zorgde dat de doorstroming niet zo soepel verliep, gelukkig hield iedereen het hoofd koel en hebben we uiteindelijk zo’n 200 pelgrims onderdak kunnen brengen en hebben we weer veel mooie contacten gehad met de pelgrims en de meesten waren heel tevreden over de ontvangst en onze hulpvaardigheid en waren we het erover eens dat het een mooie dag was geweest!
De hele dag bezig geweest en nog niet toegekomen aan foto’s maar die gaan komen😊

Een helefijne tijd.
Kijken uit naar je verhalen