Chatelus, 12 oktober 2024

12 oktober 2024 - Châtelus-le-Marcheix, Frankrijk

Hotel Les Remparts in Bénévent zag er op het eerste gezicht niet direct aantrekkelijk uit maar bleek een prima plek in een voormalig convent met een vriendelijke ontvangst, een prima kamer met badkamer en balkon, en een goede maaltijd. Vanmorgen werden  we gewekt door een haan en de kerkklokken om zeven uur en zaten we om acht uur aan een lekker ontbijt.

In Bénévent zijn we nog even de supermarkt ingelopen voor een paar boodschappen voor onderweg en konden we weer aan een wandeldag beginnen. Al snel kwamen we op een mooi maar steil bospad en vandaag wisselde het vaak tussen stukjes rustige asfaltweggetjes en mooie bospaden. In Marsac, na 5 km vonden we een restaurantje voor een koffiestop met een taartje, en net buiten het stadje misten we een richtingaanduiding waardoor we even van de route afraakten maar met hulp van ons boekje en de telefoon kwamen we toch weer goed uit. Een eind verder begonnen we weer te twijfelen omdat we geen aanduidingen meer zagen maar bleken we toch wel op de goede route te zijn en vonden we zowaar een heel mooi picknickbankje voor een korte pauze.

Voor we bij Saint-Goussaud kwamen, werden we nog even overvallen door een regenbui en vonden we een restaurantje waar we een lekkere warme lunch hebben genomen om weer opgewarmd en gevoed verder te kunnen naar Chatelus, over een mooi bospad vol met grote stenen en heel veel kastanjes en mooie paddenstoelen.

In Chatelus moesten we een stukje van de route af om bij ons overnachtingsadres te komen, een Nederlands stel die vanaf 1 oktober dit jaar hun huis open stellen voor pelgrims en wandelaars. Een hartelijk welkom, voor ons allebei een prachtige zolderkamer en een gezellige en lekkere maaltijd!

Vandaag 20 km gelopen, veel mooie onverharde wegen en bospaden en niveauverschillen. Bewolkt, af en toe veel wind en een buitje, 16 graden, prima wandelweer.

1. Mieke Maas:
    12 oktober 2024
    Dat was een fijne wandeldag en af en toe lekker happen.
  2. Bep:
    12 oktober 2024
    Weer een mooie dag alleen jammer van de regen. Kijken jullie wel uit op al die hobbelige paden. Nog veel wandelplezier.
  3. Bert:
    Veel paddestoelen, mooi.
    Toch nog een fijne wandeling gehad ondanks de regenbui. 🌧😉
  4. Gerda:
    12 oktober 2024
    Weer genoten van je foto’s! Fijne tocht verder!
  5. Claartje:
    12 oktober 2024
    Mooie foto’s van de paddenstoelen. Slaapkamer ziet er heel knus uit. Vast lekker geslapen na zo’n dag.
  6. Chris:
    13 oktober 2024
    Leuk om je verhaal te lezen en de avonturen die je maakt.
    Veel plezier!
    Ik blijf lezen, genieten van je verhaal en de foto's.
  7. Marian Markesteijn:
    13 oktober 2024
    Wat kun je toch mooi schrijven An.
    Ik geniet elke avond van jullie verhaal .
    Over jullie bijzondere ontmoetingen met lieve mensen . Het weer is niet al te best maar jullie maken er het beste van en genieten van jullie bijzondere tocht
    Blijf genieten 😀😘
  8. Hanneke Kean:
    13 oktober 2024
    De regen is een goede voedingsbodem geweest voor de paddenstoelen, prachtig. Gelukkig voor jullie toch wat blauw in de lucht. Veel wandel plezier.