Van Bourriot naar Bostens, 6 km met auto en 15 km gelopen.
17 mei 2026 - Gaillères, Frankrijk
Zondag, 17 mei 2026.
Zon, wolken en in de middag af en toe een bui.
Vanmorgen hoefden we ons niet te haasten, na het ontbijt en het inpakken van de rugzakken heeft de mevrouw van La Maillade ons met de auto naar het voormalige stationsgebouw van Retjons gebracht om daar de route weer op te pakken. Voor vanavond hadden we een gîte gereserveerd die ver van de bewoonde wereld ligt en waar we zelf voor ons eten moesten zorgen en daarvoor moesten we voor een uur in Roquefort zijn waar we inkopen konden doen. Als we de eerste zes kilometer ook wilden lopen, moesten we heel vroeg vertrekken en daarom hebben we het aanbod om ons weg te brengen dankbaar aangenomen.
Het eerste deel van de route was weer een lang recht stuk maar later kwam er meer variatie en liepen we over mooie bospaden en zagen we ook hier weer veel omgewaaide bomen door een zware storm dit voorjaar.
Het was heerlijk wandelweer met een lekker zonnetje en om elf uur kwamen we in Roquefort, dus ruim op tijd voor de boodschappen. We vonden een terrasje voor koffie en een crèpe, we wilden de kerk bekijken maar daar was een dienst dus zijn we verder gelopen, het deel van het stadje waar wij doorheen liepen was niet echt speciaal en we zijn naar de Carrefour gegaan voor onze avondmaaltijd.
Intussen was de lucht dichtgetrokken en leek het niet droog te blijven maar dat viel mee tot we weer door een mooi stuk bos liepen en het echt flink begon te regenen, gelukkig waren we niet zo ver van het kerkje van Corbleu en daar konden we schuilen en lunchen.
Daarna was het niet meer zo ver tot onze gîte en konden we ons daar installeren en onze rugzakken en regenjacks weer drogen. Hier is plaats voor zes pelgrims maar ook hier zijn we weer met zijn tweeën.
Het lijkt misschien dat we slecht weer hebben maar dat valt wel mee, af en toe een bui is niet erg en de temperatuur is prima om te wandelen! Komende week wordt er dertig graden voorspeld en dat lijkt dan beter weer maar of we daar blij van worden is nog maar de vraag😔
Mieke Maas:17 mei 2026Jullie zijn weer lekker bezig geweest.
Bert:18 mei 2026De weersvooruitzichten zijn erg goed. Of jullie er blij van worden, met die hitte, is de vraag. fijne wandeling
Henk en Sibilla Boender:18 mei 2026Mooie foto's en en geweldig om via de ipad mee te wandelen
Mirjam Bakker:18 mei 2026Echt meegenieten met jullie wandelreis en vooral erg leuke/mooie foto’s!